Цветанов: Категорично ще се разграничим от тези, които потъпкаха пагона

share

Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов поздрави с 40-годишния юбилей служителите на Центъра за специализирана и професионална подготовка към академията на МВР в Пазарджик.

Цветанов каза, че се гордее с всички защитили честта на пагона, които ежедневно се грижат за осигуряване на сигурността и обществения ред. Всеки чужденец, който влиза в родината ни, се докосва до институциите.

Първата институция е МВР чрез граничните полицаи и полицаите по пътищата. „Вие сте лицето на България и от вас зависи какво ще бъде впечатлението, което остава у хората, които влизат в страната.

За голямо съжаление трябва да отчетем, че някои от служителите, за които държавата инвестира в тяхното обучение, прекрачиха границата и отидоха от другата страна на барикадата.

Мнозинството останаха в системата на МВР и ръководството застава зад тях. Нека обаче ясно и категорично да се разграничим от тези, които потъпкаха пагона и урониха престижа на държавата, минавайки от другата страна на барикадата”, каза Цветанов.

След края на словото му той уточни, че точно този момент от изказването му е свързан с пристигането на Алексей Петров, който е бивш възпитаник на Полицейското училище в Пазарджик.

„Не може хора като Петров, на които е предявено обвинение за участие в престъпна група да бъдат допуснати на тържество, на което присъстват полицаи, защитаващи сигурността и реда в страната, честни полицейски служители”, каза още министър Цветан Цветанов.

Алексей Петров беше спрян на входа на Центъра за специализирана и професионална подготовка към академията на МВР в Пазарджик и не бе допуснат да присъства на тържествата.

Той обяви, че не знае причината за това. Каза още, че е дошъл да постави венец за признателност на всички загинали негови колеги-полицаи.

Водещи новини

Още новини