Жители на Банско след вчерашната катастрофа: Шофьорите карат все едно са на магистрала (видео)

Булфото (архив)
share

Станалото вчера не е единичен случай. Шофьорите карат все едно са на магистрала. Въобще не се съобразяват с пешеходците. Летят като бесни. Ние предлагаме да се сложат камери и легнали полицаи.

Това каза пред камерите на Нова телевизия жена от Банско, която живее на улицата, където вчера по-много нелеп начин намери смъртта си 32-годишната Наталия. Искрено се надявам да се вземат мерки. Трябва да бъдем по-отговорни. Ние имаме деца и всеки ден ни е страх за живота им, каза още жителката на Банско.

Отношение по темата взе и кметът Георги Икономов. Трябва да се вземат незабавни мерки. Говорил съм с министър Румяна Бъчварова и Цветан Цветанов. Нашето предложение е всяка община, която има възможност, да си закупи камери за ограничаване на скоростта и по тази начин да си надгради видеонаблюдението. Другото ни предложение е да се повиши ранга на РПУ - Банско, каза той.

Нямаме данни за много ПТП-та на това място. Причината за вчерашния инцидент е превишена скорост, но все още уточняваме подробности, заявиха от КАТ.

Водещи новини

Още новини