Уволняват служителка на НАП, обвинена в корупция

Novini.bg
share

42-годишна служителка на НАП Пловдив ще бъде уволнена и предадена на Прокуратурата заради данни за корупция, съобщиха от Териториалната дирекция на НАП в Пловдив.

Инспекторатът на приходната агенция е установил, че жената, работеща като главен специалист, е приемала пари, за да "оправдава" здравно-осигурителния статус на граждани без дължимите вноски към бюджета да са били внесени. До момента са събрани доказателства за 60 случая, в които служителката е възстановила незаконно загубени здравно-осигурителни права. В хода на вътрешното разследване е открито, че тя е получавала пари, достигащи до 50 на сто от дължимите към бюджета вноски, помагала е и на близки и познати да възстановят здравно-осигурителния си статус, уточниха от приходната дирекция.

Предстои в близките дни тя да бъде освободена от НАП, а правоохранителните органи да започнат досъдебно производство срещу нея, след като са били сезирани от ръководството на Агенцията в Пловдив. На всички 60 души, чиито здравни права са били възстановени незаконно, са възложени проверки или ревизии, за да бъде определена сумата, която дължат на държавата.

Водещи новини

Още новини