Година и половина подготвяли атентата срещу Алексей Петров, само късметът го спасил (видео+снимки)

Прокуратура
share

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов заедно с главния секретар на МВР Георги Костов и шефа на СДВР Младен Маринов оповестиха подробности около разкриването и задържането на извършителя на покушението с гранатомети срещу Алексей Петров, предаде репортер на Novini.bg



Единствено късметът е спасил Алексей Петров от смърт, заяви Сарафов. Покушението е подготвено професионално и извършителите не са вложили никаква емоция. От пролетта на 2014 г. те са проучвали живота и навиците на Петров. Избрали са гранатомети, тъй като Петров се е движил с брониран автомобил, обясни зам.-главният прокурор.

В събота в страната влиза украинецът Роман Логвиненко, който е подбудител и помагач – арестуван е и от вчера му е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража".

Роман Логвиненко

В съучастие с него са обвинени още трима украински граждани - Максим Чорний, Йевен Балков и Артьом Теминский.

Артьом Темпинский

Тримата са обявени за издирване от Интерпол в 189 държави.

Йевен Балков

Единият от тях е служител във Военновъздушните сили на Украйна, друг от издирваните също има военна подготовка, уточни Сарафов.

Максим Чорний

Зам.-главният прокурор обясни, че разследващите разполагат със снимки, ДНК, изолирана от гранатометите, както и показания на двама души, които вече са със статут на защитени свидетели. Извършителите на покушението са нощували при свидетелите, които са запознати с фактическата обстановка по случая, каза още Борислав Сарафов.

Той уточни, че атентатът срещу Алексей Петров е подготвян година и половина.

Водещи новини

Още новини