Обвиненият за опита за убийство на Алексей Петров: В ареста е тежко, искам на свобода (видео)

  • 16 февруари 2016 10:01

  • 3105
  • 1
Обвиненият за опита за убийство на Алексей Петров: В ареста е тежко, искам на свобода (видео)
© Булфото

Задържаният и обвиненият за покушението срещу Алексей Петров остава в ареста, това реши САС, предаде репортер на Novini.bg.

След изслушване на медицинската експертиза стана ясно, че заболяванията на Роман Логвиненко не могат да му попречат да остане в ареста. Експертизата показва, че наистина той е с отстранен далак и е болен от хепатит С, също така има и инвалидност, която е 40%, но това не му пречи да пребивава в следствения арест. Дори лекарят от ареста е заявил, че ще се съобразят с диетата, която той трябва да спазва.

Адвокатът на обвинения поиска от апелативните съдии неговият клиент да бъда с по-лека мярка, тъй като състоянието му може да се усложни в условията на арест и че не може с порцион от 2-3 лева да се гарантира диетата му. "Прокуратурата направи една медийна пропаганда, която се предполага, че предопределя ходът на наказателното производство", обясни адвокат Манолов.

По думите му в условията на ареста се влияе върху психиката на клиента му. Защитата на Логвиненко обясни, че свидетелските показания на Бухлев и Георгиев говорят повече за изтъргуване на тяхната свобода. Той изтъкна, че Роман Логвиненко има постоянен адрес в България и че няма да се укрие. Прокуратурата поиска да бъде потвърдена мярката, наложена на първа инстанция. Според обвинението има опасност лицето да се укрие. Прокуратурата заяви, че свидетелските показания на свидетели не са изолирани, а са логични и показателни.

Според прокурора лицето може да укрие и да възпрепятства разследването.

Самият Роман заяви пред съда, че иска по-лека мярка, тъй като в ареста е тежко. Сутрин се събужда с изтръпнали крайници и сухота в устата. "Аз пристигнах в България и не съм се крил от никого. В ареста ми е тежко и искам на свобода", каза още той.

Съдът след като изслуша страните смята, че има достатъчно събран доказателствен материал, че лицето все пак е с повдигнато обвинение по чл.116 от НК и има опасност да се укрие и да извърши ново престъпление. Магистратите са на мнение, че здравословното му състояние позволява да остане в ареста, затова реши и му наложи най-тежката мярка "задържане под стража".

Последвайте канала на

Калина Христова
3105 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кхан

2016.02.16 | 16:25

1
Имал сухота в устата....докъде стигнахме...няма вече държава България..

Добави коментар

Водещи новини