Украинец е арестуван за стрелбата с гранатомети срещу Алексей Петров (обновена)

  • 02 февруари 2016 18:59

  • 4817
  • 11
Украинец е арестуван за стрелбата с гранатомети срещу Алексей Петров (обновена)
© Булфото (архив)

Чужденци стоят зад атентата срещу бившия съветник в ДАНС Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна.

Прокуратурата и МВР са арестували украинец, замесен в покушението, твърди 24 часа. Издирват се още трима. Те са обявени за общонационално издирване. До дни за тях ще бъдат издадени и европейски заповеди за арест.

Алексей Петров оцеля при стрелба с два гранатомета по бронираната му кола на столичния бул. "Черни връх" в столичния кв. "Кръстова вада" на 29 октомври м. г. 

Украинецът е задържан при спецакция в неделя, но засега не е ясно дали е проговорил. Авeрите му обаче са се покрили и не е изключено някой от тях вече да е духнал в чужбина. Припомняме, че вчера главният прокурор Сотир Цацаров намекна, че скоро ще бъде разкрито убийство. Той каза: "До ден-два, ще разкрием - не с данни, а с доказателства, едно от най-тежките  посегателства".

Късно следобед днес задържаният украинец бе отведен с белезници в Софийския градски съд. Според една от версиите, за да бъде разпитан пред съдия, а според друга по искане на прокуратурата да му бъде наложен постоянен арест. Мотивът за покушението срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна още не е известен. Според източник на 24 часа арестуваният украинец е организаторът, а не поръчителят на атентата му. Предполага се, че той е бил нает да изпълни мократа поръчка. “Скоро ще стане ясно каква е ролята му”, каза запознат с разследването.

Украинецът е спипан на Дунав мост при опит да влезе с кола у нас, не е оказал съпротива. Криминалистите го подозирали отдавна във връзка с атентата. П онеофициална информация мъжът бил уловен от охранителна камера в района на покушението. Спецслужбите го следили известно време и в момента, в който разбрали, че се кани да влезе в страната през Дунав мост, го задържали. 

Двама свидетели уличили украинеца Роман Логвиненко като организатор на атентата срещу бившата барета Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. Това стана ясно на делото за мярката му за неотклонение в Софийския градски съд. Логвиненко, който е роден през 1968 г, се е занимавал с бизнес преди 10-ина години, но от известно време, когато идвал в България, отсядал в хотели. Свидетелите, които го посочват като организатор, са Бойко Георгиев и Бухлев.

Двамата са разпитани пред съдия, Бухлев твърдял, че Роман е плащал за намирането на автомобили и гранатометите, с които е извършен атентатът срещу Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. Подобно нещо твърдял и Бойко Георгиев. По време на делото обаче не стана много ясно дали самият Роман се е похвалил пред тях. Друг свидетел пък - Евтим Евтимов твърдял, че Бухлев бил посещаван много често от рускоговорящи мъже и по този начин се подкрепя тезата на прокуратурата, отбелязва съдия Руси Алексиев.

По думите му причината за провала на атентата е неумението на стрелците. Съдията посочи още, ще доказателствата се определят не от количеството, а от тяхната тежест, а на този етап не е необходимо обвинението да бъде безспорно доказано. Роман поиска да излезе на свобода, защото има здравословни проблеми. Съдът обаче каза, че за тях няма медицински документации, както и че в България няма постоянен адрес. Той пък обясни, че има приятели, при които може да отседне. При жалба делото ще се гледа следващия вторник - 9 февруари от Софийски апелативен съд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4817 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
цстг

2016.02.03 | 17:52

11
Цацата каза убийство, а А. Петров е жив......Или не?
тикво управа

2016.02.03 | 17:52

10
Няма да е чудно поръчката да е дадена от самия тиквун най старата мутра убиец отдавна е време и мутрата тиква анти Български да подаде оставка и да отърве България от вредното си присъствие доказалата се тиква от подземният свят със убийства със изнудване огромен идиотизъм кражби и двуличие!
Пламен

2016.02.03 | 17:51

9
В затвора-и украинеца и жертвата.

2016.02.03 | 09:11

5
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!
Веселин Василев

2016.02.03 | 17:51

8
Мамицата ти кретен шибан,защо повтаряш неща,които всички знаят.
Бо

2016.02.03 | 10:34

7
Защо поръчват на некадърници.

2016.02.03 | 09:11

6
Хора за нищо на света не ходете да работите на Елените обл. Бургас. На Елените не плащат, там ще бъдете нищожества и на всичкото отгоре ще работите без пари! Настаняват те в общежитие без никакви условия за живеене! Отношението е като към животни!

2016.02.02 | 18:15

1
sho ne ne gaileee
Веселин Василев

2016.02.03 | 00:58

4
Я преведи.
Боев

2016.02.02 | 19:27

3
И аз кретен писнаме от теб,друга работа нямашли.Ако имаше и можеш дая работиш щеше да работиш а не да драскаш едно и също на всякаде стана банален.Да ти го!!!!!!!

2016.02.02 | 19:05

2
mylchi ve trol krumski pedalski KI vidish aren prevod

Добави коментар

Водещи новини