Убиецът от Симеоновград: Трудно се живее

share

Шест месеца и половина след трагедията в Симеоновград, при която бяха убити шестима ученици, най-накрая бяха повдигнати обвинения за кървавата баня на пътя на Великден.

На 9 ноември Окръжната прокуратура в Хасково внесе в съда обвинителния акт срещу шофьора Данаил Георгиев (23 г.) и братовчед му Живко Желев (19 г.), които, ако бъдат признати за виновни за причиняване на смърт по непредпазливост, ги очаква затвор от 5 до 15 години. Магистратите определят случая като особено тежък. Според обвинението на 23 април Живко в пияно състояние с 1,07 промила алкохол в кръвта е преотстъпил управлението на автомобила си на Данаил, който имал 1,30 промила. Съдът трябва да насрочи делото срещу двамата братовчеди в едномесечен срок.

Данаил очаква процеса, затворен в къщата на чичо си в Симеоновград. “Трудно се живее, когато всички те смятат за убиец”, казва той. А братовчед му Живко твърди, че продължава да спи само по няколко часа на денонощие. И непрекъснато сънува лицата на мъртвите ученици, пише "Труд".

Водещи новини

Още новини