Гимназисти крили марихуана в общежитие

share

Двама гимназисти от пазарджишки училища са били задържани да крият марихуана в стаите си в едно от общежитията в града. Полицаите имали информация, че младежите са замесени в употреба на трева и ги проследили от гимназиите, в които учили.

Оказало се, че тинейджърите живеят в общежитие и при обиск в стаите на 16-годишно момче от софийското село Костенец и Р.Ш. – 17 г., от ракитовското село Дорково били открити полиетиленови пликове, съдържащи суха листна маса с общо тегло около 4 грама. Наркотестът реагирал положително на марихуана, съобщава Монитор.

На кръстовище в Пазарджик пък органите на реда засекли 17-годишен пазарджиклия. Той съхранявал в себе си малко топче, пълно с бял прах. Малко по-късно се оказало, че става дума за амфетамин. Намерената дрога е иззета, а младежите са задържани в арестите на полицейското управление в Пазарджик.

Спрямо тях се водят бързи полицейски производства. Все повече млади хора прибягват до наркотиците, отчитат от местната Областна дирекция на МВР.

Това е станало ясно при анализа на провежданите ежедневни действия на полицейските служители от силовото ведомство от региона по противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества.

На улица в Пещера автопатрул извършил проверка на 26-годишния пещерец Т.Ч. В джоба на панталона му били открити 12 хартиени пакетчета тип писмо, съдържащи кафяв прах. При направения полеви наркотест станало ясно, че се касае за хероин.

Водещи новини

Още новини