Условна присъда за мъж за отглеждане и притежание на марихуана

  • 13 ноември 2015 15:27

  • 2635
  • 0
Условна присъда за мъж за отглеждане и притежание на марихуана
© gettyimages

Районна прокуратура-Ардино постигна осъдителна присъда спрямо 21-годишния Еркан Д., от с. Бял извор, общ. Ардино, за държане и отглеждане на високорисково наркотично вещество от рода на конопа – престъпления по чл. 354 в ал. 1 и чл. 354 а ал. 3 във връзка с чл. 26 от Наказателния кодекс.

Еркан Д. е осъден на една година и шест месеца лишаване от свобода условно с 3 г. изпитателен срок и глоба от 2 500 лева, съобщи 24 часа. Той е признат за виновен за това, че от неустановена дата до 3 септември 2015 г. в нива в землището на с. Бял Извор, общ. Ардино, е отглеждал 68 стръка растения от рода на конопа, с височина от 1,20 до 1,90 м. При направения полеви наркотест те са реагирали на марихуана, което се е установило от извършена физико-химична експертиза. При разследването е установено, че Еркан Д. е държал в жилището си в с. Бял извор, общ. Ардино, около 10 грама суха листна маса - марихуана.

Наказанието е наложено с протоколно определение на Районен съд- Ардино след одобряване на постигнато споразумение между прокуратурата и защитника на подсъдимия, и е окончателно.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2635 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини