Разкриха оранжерия за марихуана в Русенско

  • 18 февруари 2016 14:32

  • 2407
  • 0
Разкриха оранжерия за марихуана в Русенско
© Getty Images/Guliver

При проведена специализирана полицейска операция, служители на полицията от Русе разкриха специално оборудвани оранжерии за отглеждане на марихуана, иззеха наркотици и съоръжения за добиването им.

Операцията е проведена вчера, след съгласуване с Окръжната прокуратура в Русе. В хода на полицейските действия, в град Бяла и в село Белцов, са извършени претърсвания на пет адреса и три леки автомобила, стопанисвани от трима мъже - на 45, 33 и 27 години.

Оранжериите са открити в три специално пригодени помещения, разположени в една сграда в Бяла, оборудвани със специализирана и скъпа техника за отглеждане на такъв вид растения. Служителите на реда са иззели: общо 61 растения; 2,2 кг суха марихуана; 10 изсушени растения; филтри; лампи; апаратура, контролираща температура и влажност на въздуха; система за напояване; специализирани препарати за отглеждане на растения; мобилни апарати и компютри.

Лицата са задържани от полицията "за срок до 24 часа". По случая е образувано досъдебно производство. Работата по разследването на случая продължава.

Последвайте канала на

Калина Христова
2407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини