Бивш общински съветник от ДПС заплашва полицаи с уволнение

share

Бивш общински съветник от ДПС бе арестуван за хулиганство.

39-годишният Ейваз Саидов от Куклен потрошил три автомобила, паркирани на ул. “Христо Г. Данов”, срещу Природонаучния музей в Пловдив, съобщава в. "Марица". Пристигналият на място дежурен патрул на Второ РПУ видял доста зор, докато го укроти. Саидов отказвал да се подчини на полицейските разпореждания, обиждал служителите и ги заплашил с уволнение. Било установено, че той е счупил огледало за обратно виждане и е повредил двете леви врати на лек автомобил “Мерцедес”, собственост на 40-годишна жена. След като го укротили униформените отвели Ейваз в районното управление, където е бил задържан за 24 часа.

39-годишният Ейваз Назифов Саидов е общински съветник в Община Куклен от предния мандат. В тези избори той категорично отказал да участва. Според негови приятели Саидов останал обиден, че в листата на съветниците бил поставен едва на осмо място. Затова на 16 септември, в последният работен ден , той подал оставка и като лидер на партията в града.

В Саидов е била старата му карта на съветник, която е важала до петък (4.11.2011 г.), когато новият общински съвет в Куклен положи тържествено клетва. Саидов е бил 10 години лидер на партия ДПС в Куклен и два мандата съветник в местния парламент. Според приятелите му той не злоупотребявал с алкохол. Те предполагат, че Саидов все още тежко преживява личната драма, сполетяла семейството му. Преди две години той загубил съпругата си Селма от скоротечно заболяване и останал да се грижи сам за сина им, който е в трети клас.

Ден преди Байрама, в събота, мюсюлманите, подобно на християните, почитат мъртвите и не е изключено да се е почерпил с приятели или да му е станало тежко на душата заради загубата на съпругата му, предполагат негови познати.

Водещи новини

Още новини