Кристалина Георгиева: Разширяване на конфликта в Близкия изток носи опасност от допълнителна радикализация

  • 01 октомври 2024 18:14

  • 235
  • 4
Кристалина Георгиева: Разширяване на конфликта в Близкия изток носи опасност от допълнителна радикализация
© gettyimages

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование определи като "огромна трагедия" разрастването на конфликта в Близкия изток.

Всичко по темата:
Войната на Израел с Хизбула, Хамас и Иран 2772

В първото си интервю за започващия днес втори мандат, Георгиева коментира, че засега икономическите последици са основно за страните от региона. В Ню Йорк на срещите на ООН Георгиева е обсъдила ситуацията с лидери на държавите, които са в съседство с конфликта:

"И това, което чувам от тях, разбира се, е голяма тревога. Разширяване на конфликта ще се отрази не само непосредствено на населението там, но ще се отрази на настроенията на хората в тези страни, опасност от радикализация е", каза директорът на МВФ.

Израелската армия е нанесла нов прецизен удар по Бейрут

Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование потвърди пълната подкрепа на Международния валутен фонд за Украйна и похвали доброто представяне на украинската икономика въпреки бушуващата руска война срещу страната.

На въпрос на БНР за критиките срещу фонда заради оценката на икономическото представяне на държавата - агресор, Георгиева отговори, че това е задължение на фонда. Членовете му са разделени дали трябва да се оцени руската икономика или не, докато продължава войната срещу Украйна:

"Нямаме никакво намерение да бъдем фактор за това войната да стане по-жестока. Нашата цел е да помогнем на Украйна да премине преди през един много труден период от своята история и да бъде, да се надяваме, не толкова далече в бъдещето, мирна страна, която е напът да стане член на Европейския съюз", подчертава Георгиева.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
235 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.10.01 | 20:13

4
ДЪРТАТА МАСТИЯ ЩЕ ПЛАЩА ЗА ДАЛАВЕРИТЕ СИ ПРЕД ГОСПОД.
Стамболов

2024.10.01 | 19:24

3
Това е г-жа Ста. Алинка, който не знае. Завършила е в СССР-политикономия, с преподавател гръцки генерал-политинигрант, комунист. Това е! Иван Костов май знае повече...

2024.10.01 | 18:47

2
Ста.линка и тя изока.

2024.10.01 | 18:22

1
Чифута е ниско подобие на човек, паразит, враг на човечеството, известен с това, че винаги лъже, мами, известен с кръвосмешателство, болен извратен в кръвтта, подъл, лукав, нечистоплътен, хлъзгав и лицемерен! Евреинт предаде Христос, евреин стои зад всяка война случвала се в Европа включително и 2-те световни! Евреи стоят зад извратеното движение лгбт, евреинът трябва да бъде унищожен, това е паразит, противен и вреден за човека !

Добави коментар

Водещи новини