Бабата на Момчил: Не може да се е самоубил, някой го е бутнал (обновена)

share

Долните крайници на Момчил Семерджиев, който бе открит снощи в подножието на скала на Младежкия хълм в Пловдив, са били строшени. Най-вероятно това се е получило при падането на момчето отвисоко.

Това съобщи преди минути говорителят на Районната прокуратура в града Атанас Илиев, цитиран от 24 часа. Той уточни, че към момента няма данни за насилствена смърт и най-вероятно се касае се за трагичен инцидент. По случая е образувано досъдебно производство за скланяне към самоубийство и последвало такова, каквато е рутинната процедура при подобни произшествия. Все още не е ясно дали студентът е бил сам на Младежкия хълм или с някой друг, добави Атанас Илиев. По думите му в момента текат разпити на свидетели и разследващите се надяват в най-скоро време да стигнат до истината.

При първоначалния оглед на труп не са открити следи от пробождания или побой. Тялото е било намерено малко след 19 ч., сигналът в полицията е подаден в 19:28 ч. в неделя. Версията за убийство се отхвърля заради липса на следи от насилие. Остава въпросът обаче дали Момчил не е бил бутнат от някого.

Не може да се е самоубил, някой го е бутнал. Това каза през сълзи пред 24 часа 82-годишната Недялка Семерджиева, баба на Момчил, който беше открит снощи мъртъв в подножието на скала на Младежкия хълм в Пловдив. Възрастната жена разказа, че когато си дошъл от бригада в Щатите, внукът й бил много щастлив и радостен, че е вече у дома. "Някой го е проследил, след като се е прибрал от Бунарджика, напъхали са го в кола, закарали са го на Младежкия хълм и са го хвърлили от там", смята бабата Недялка.

Тя добави, че родителите на студента са сринати от мъка, защото през тези дни са се надявали, че ще бъде намерен жив. "Не съм спала и една нощ. При всяко минаване на кола ставах и отварях вратата, защото мислех, че Момчил се прибира", плаче бабата.

Водещи новини

Още новини