Арестуваха шефовете на полицията в Асеновград и Първомай (обновена)

Novini.bg
share

Преди минути са арестувани началниците на полицейските управления в Първомай и в Асеновград, съобщи "Марица".

Провежда се мащабна операция срещу организирана престъпна група и престъпление по служба, обясниха криминалисти.

Рано е да коментираме арестите на полицейските началници в Асеновград и Първомай. Ще има официална пресконференция, която ще е най-вероятно утре. Това коментира пред "Марица" директорът на областната полиция старши комисар Христо Разсолков. По този начин той потвърди, че наистина из полицейските управления в Пловдивско щракат белезници и се провежда мащабна операция.

Окръжният прокурор Румен Попов нито потвърди, нито отрече информацията за арестите. Краткият му коментар пред "24 часа" бе единствено - "работим".

Източници от МВР пък обясниха пред БНР, че операцията е на дирекция "Вътрешна сигурност". Причините за ареста на висшите полицейски служители към момента не се съобщават официално, но вероятно става дума за подозрения в корупция, съобщи националното радио.

Началникът на РУП-Първомай Васил Налбантов е подал преди месец рапорт за напускане, твърди "24 часа". Не е ясно какви са били мотивите му. 42-годишният шеф все още няма възраст за пенсия. Рапортът му останал неподписан и започнали проверки срещу него, твърдят близки до Налбантов от Първомай.

Новината за ареста му втрещи жителите на града, които не искат да повярват, че може да е свързан с корупция.. Съпругата на полицейския началник - Таня, е дългогодишен шеф на "Социални грижи".

"Не знам да е задържан", бе краткият коментар на кмета Ангел Папазов, който побърза да затвори телефона. В Първомай усилено се говори, че арестът на Налбантов е резултат на политически игри.

На територията на гр. Асеновград и на гр. Първомай се извършва специализирана полицейска операция от служители на отдел „Вътрешна сигурност“ към Министерството на вътрешните работи. Операцията е под ръководството и наблюдението на Окръжна прокуратура-Пловдив. За 24 часа по Закона за МВР са задържани началниците на РУП-Асеновград и на РУП-Първомай, съобщават от пресцентъра на Прокуратурата.

По случаите се водят две отделни досъдебни производства за длъжностни престъпления и престъпления против правосъдието. Разследва се евентуален корупционен мотив. Двете досъдебни производства не са свързани помежду си. Подробности за операцията ще бъдат изнесени на пресконференция утре в град Пловдив.

 

Водещи новини

Още новини