Екшън в МБАЛ-Кърджали: Псувни, заплахи и счупена врата

share

Жесток скандал е имало на 11 август в коридора на детското отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" в Кърджали, съобщава 24rodopi.com. Мъж и жена отправяли обидни думи, псувни и заплахи към персонала на лечебното заведение.

Единият от скандалджиите дори счупил входната врата на отделението. Двамата са били задържани и изправени пред съда по бързата процедура. Районният съд в Кърджали призна за виновна С. М. М. "Тя е с основно образование, неомъжена, безработна, неосъждана, за виновна в това, че в коридора на детско отделение на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" град Кърджали извършила непристойни действия, изразяващи се в отправяне на обидни думи, псувни и заплахи за физическа саморазправа спрямо лицата А. М., С. Б. и Р. Т., с които действия нарушила обществения ред и предизвикала възмущението на присъстващите”, се посочва в мотивите на магистратите.

Наложеното наказание е административно-глоба в размер на 180 лева. Другият хулиган е И. С. М., който вече е бил осъждан. Освен обидите и заплахите към тримата лекари, при възникналия скандал той нанесъл удар с ръка и счупил входната врата на отделението. Той е глобен с 200 лева.

Двамата хулигани ще платят и разходите по ремонта на вратата, като може да бъдат съдени и от тримата служители, които са заплашвали.

Водещи новини

Още новини