В Лесидрен редовно си организирали незаконни гонки, полицаите пишели само предупредителни протоколи

Булфото (архив)
share

Шофьорът от Лесидрен, който уби двама тийнейджъри заради несъобразена скорост в Лесидрен, остава в ареста поне до петък. Тогава съдът ще решава дали да му наложи мярка “постоянно задържане под стража”, съобщи БНТ.

Вчера прокуратурата повдигна обвинение на 28-годишния Филип Аспарухов за причиняване на смърт на едно или повече лица. До края на деня се очаква да излезе кръвната проба за наркотици, която беше взета от младия мъж. Пробата му за алкохол е отрицателна.

Автомобилът, управляван от младежа, помете група ученици във вторник вечерта при гонка с друга кола. Тийнейджърите се прибирали пеш към селото и вървели покрай шосето. Момиче на 16 години загина на място. Нейн връстник издъхна вчера в “Пирогов” от травмите от удара. Още едно момиче е със сериозни наранявания. Шофьорът, който причини трагедията – Филип Аспарухов, е с малък стаж зад волана. Оказва се, че в района редовно се организират незаконни състезания с автомобили.

Кметът на селото Борис Нешев подавал няколко пъти сигнали в полицията, но органите на реда не успявали да заварят на място участниците в гонките и затова издавали само предупредителни протоколи. Нешев призова в селото да има постоянно полицейско присъствие. Други хора от селото пък заявиха, че държавата липсва.

Водещи новини

Още новини