Шофьорът, убил две деца край Лесидрен, остава в ареста

  • 21 август 2015 16:30

  • 1319
  • 2
Шофьорът, убил две деца край Лесидрен, остава в ареста
©

28-годишният Филип Михайлов, който уби две деца край Лесидрен при автогонка на 11 август, окончателно остава в ареста.

Това постанови следобед в петък Апелативният съд във Велико Търново, съобщи 24 часа. Магистратите потвърдиха наложената мярка за неотклонение на ловешките си колеги, защото обвинението срещу шофьора е за тежко престъпление с висока обществена опасност и за него се предвижда от 3 до 10 години затвор. Макар и с чисто съдебно минало, Филип е карал с над 100 километра в час и може да се направи обосновано предположение, че е причинил кървавото меле. Освен това напускайки ареста, той можем да повлияе на свидетели да променят показанията си, мотивира се съдът.

Апелативният съд глоби с 200 лв. адвокатът на Филип, Владимир Маринов, който не се яви в залата по делото за обжалването на мярката за неотклонение "задържане под стража". Юристът стана причина за отлагане на заседанието, а на клиентът му бе определен служебен защитник от Великотърновската адвокатска колегия.

Филип Михайлов е обвиняем за смъртта на 16-годишните Велислава Цанкова и Марино Цветанов, както и за причиняване на телесна повреда на 15-годишната Петя Божкова. Във фаталния ден управляваното от него ауди връхлетя група деца при нерегламентирано състезание с друг лек автомобил "БМВ" на 23-годишния Ален Асенов от с. Лесидрен.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1319 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Иван

2015.08.24 | 22:51

2
СМЪРТ ЗА ЦИГАНИНА УБИЕЦ
BOIKOOOOOOOOOO- KURVOOOOOOOOO=YBIEC

2015.08.24 | 22:50

1
XAXA OBAZE SKORO SHTE GO PUSNAT

Добави коментар

Водещи новини