Черни облаци дим се стелят в небето над Варна (снимки+видео)

Булфото
share

Небето над Варна почерня. Облаци дим се виждат чак до центъра на града.

Гъстите облаци дим идват от района на село Тополи. Пожарът е възникнал в инсталация за преработка на стари автомобилни гуми край Варна. Сигнал за инцидента е подаден около 16.05 часа. Първоначално е било съобщено, че в района след село Тополи, по стария път за София, горят суха трева и гуми, съобщава „Петел”. Пристигайки на място, екипът огнеборци разбрал, че е пламнала инсталация за преработка на стари автомобилни гуми. Няма пострадали хора, на място вече има три противопожарни автомобила, които да потушат огъня.

Огромният пожар в пункт за преработка на стари гуми край Тополи във Варна продължава да гори. Екипи на Пожарна безопасност самопожертвователно нагазиха в пламъците, за да се справят със стихията. От полицията разпространиха добрата новина, че в пламъците няма пострадали. Според варненци, димната завеса се вижда на 35 километра разстояние, чак в Долни Чифлик. Наоколо се носи тежък черен дим от изгорелите материали.

Около базата има още няколко големи промишлени обекта, но те са на достатъчно разстояние и не са заплашени от пламъците. Силният вятър затруднява работата на пожарникарите.

Снимки от пожара може да разгледате тук.


Водещи новини

Още новини