Нов разстрел в Пловдив (видео+снимки)

Булфото
share

65-годишен мъж е бил застрелян в района на Спортното училище в Пловдив към 21.00 часа в Пловдив.

Стефан Техов, по прякор Даскала, се прибирал от работа с личния автомобил и тъкмо паркирал. В този момент бил застрелян между кооперация и блок в пловдивския квартал "Смирненски", сочи първоначалната информация.

Запознати твърдят, че убитият мъж държал чейндж бюро в града, както и земеделски земи в Северна България, съобщава TrafficNews.bg.

Съседи смятат, че атентатът е организиран и планиран, тъй като Техов всяка вечер имал един и същи маршрут. Те разказват, че той е собственик на едно от най-старите чейндж бюра на центъра, но от много време имал и странични бизнеси. Често се прибирал с големи суми у дома.

Килърът, който застреля снощи сарафа Стефан Техов - Даскала, го е изненадал. За това говори фактът, че убитият собственик на обменно бюро е имал лично оръжие, но не го е използвал. Снощи пред разследващи на мястото на екзекуцията приятел и съсед на Техов разказа, че 65-годишният мъж имал разрешително за оръжие и сребрист „Макаров”, които му бил показвал, пише "Марица".

Докато обясняваше, приятелят на застреляния сараф ридаеше като малко дете. „Не познавам по-добър човек от Стефан. Никога не е казвал, че има врагове. Дори не съм чул да се е карал с някого. Не мога да повярвам, че това се случва”, плачеше мъжът.

Предполага се, че убиецът е проучил добре ежедневния маршрут на жертвата. Според запознати Стефан Техов се е прибирал с голяма сума пари в себе си и вероятно заради нея е застрелян. Убиецът е бил въоръжен с пистолет със заглушител. Той е покосил сарафа с два куршума – един в гърдите и един в главата.

Ето и официалното прессъобщение от ОДМВР-Пловдив, разпространено днес:

"Вчера, около 20.50 часа, на тел. 112 е подаден сигнал, че в междублоково пространство на бул. “Шести септември” има мъж в безпомощно състояние. Незабавно на мястото са изпратени екипи на полицията и спешна медицинска помощ. Установена е самоличността на мъжа – 65-годишен пловдивчанин, който е починал в резултат на огнестрелна рана. Местопроизшествието е запазено, извършен е оглед. Предприети са всички необходими действия за разкриване на извършителя на тежкото криминално престъпление и изясняване на евентуалните мотиви. Продължават оперативните и процесуално-следствените действия по случая. Образувано е досъдебно производство".

Още снимки вижте тук

Водещи новини

Още новини