Задържан е мъж, осъден за смъртта на четирима души в Дупница преди 20 години

share

Задържан е мъж, осъден за смъртта на четирима души в Дупница преди 20 години. Това съобщиха от Окръжната прокуратура в Кюстендил.

От там допълват, че издадената на 21 март 2007 година от Окръжна прокуратура - Кюстендил Европейска заповед за арест на Богдан Дамянов Димитров от Дупница е изпълнена. Той е бил задържан от румънските съдебни власти и е предаден на 11 ноември на ГКПП Видин - Калафат на Главна дирекция "Охрана" при Министерство на правосъдието. На същата дата Димитров е бил настанен в затвора в Бобов дол за изтърпяване на приведената в изпълнение присъда, допълват от прокуратурата.

С влязла в сила присъда на 30 май 1997 г. на Кюстендилския окръжен съд, Богдан Димитров е признат за виновен и осъден, за това че на 10 юни 1994 г. около 1.00 часа в Дупница умишлено е умъртвил Георги Михайлов, Росица Иванова и Росица Хр. Иванова, по особено мъчителен за убитите начин и с особена жестокост, като пострадалите са се намирали в безпомощно състояние. Присъдата е и за това, че на същата дата в Дупница е запалил жилищна сграда, собственост на жители на София, а от пожара е последвала смъртта на Славчо Скрински от Дупница.

За тези престъпления съдът е определил общо наказание "лишаване от свобода" в размер на 20 години, което Димитров да изтърпи при усилен "строг" режим. Богдан Димитров се укрил непосредствено след влизане на присъдата в сила и е бил обявен за местно и международно издирване с цел арест и екстрадиция. Впоследствие това наложило и издаването от Окръжна прокуратура - Кюстендил на Европейската заповед за арест, информира БТА.

Водещи новини

Още новини