Цветанов: Изселване може да стане само със съгласието на Рашкови

share

Случаят в село Катуница е криминален, макар че може би някои ще се опитат да извлекат политически дивиденти. Необходимо е да се предприемат адекватни действия, за да не се повтаря тази ситуация.

Това каза днес в Девня министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. Той коментира, че разследващите органи трябва да си свършат работата. В момента прокуратурата е разпоредила пълна проверка на фамилия Рашкови, посочи още министърът.

В с. Катуница полицията действаше съобразно ситуацията, за да не се допуснат повече жертви, каза Цветанов. По думите му силите на реда са длъжни да осигуряват обществената сигурност и да не допускат жертви. За мен важното е, че полицията успя да открие микробуса, хората които са били в него, както и шофьорът, блъснал момчето, каза министърът.

Цветанов подчерта, че местните хора в селото са прагматични и много по-състрадателни към проблемите и с тях полицията е успяла да осъществи диалог. Други са силите, които се опитаха да се възползват и да провокират агресия, посочи Цветанов. Той подчерта, че такъв подход може да приключи с много фатални инциденти и жертви. По думите му трябва да се предприемат действия, за да не се допускат повече случаи като този в с. Катуница.

Всеки от нас трябва да се стреми към толерантност, диалог и взаимни компромиси, коментира министърът. Той посочи, че през 21 век е несериозно да се говори за изселване и това може да стане само със съгласието на фамилия Рашкови.

Водещи новини

Още новини