Катастрофираха родителите на убитата Яна Кръстева, баща й карал пиян

share

Челен удар в крайпътно дърво по чудо не отне живота на майката и бащата на убитата в Борисовата градина в София Яна Кръстева.

Инцидентът е станал в малките часове в неделя на Е-79, в участъка между врачанските села Борован и Алтимир. На мокрия от падналия дъжд път шофираният от Явор Кръстев мерцедес се подхлъзнал, навлязъл в насрещната лента и се забил в топола.

Бащата на Яна е с комоцио, счупен десен лакът и множество контузни и порезни рани по тялото. Возещата се в автомобила негова съпруга Росица е с наранявания на левия крак. Въпреки сериозните травми двамата са отказали да бъдат настанени в болницата в Бяла Слатина. Минути след катастрофата Явор е тестван за алкохол от пристигналите пътни полицаи. Дрегерът отчел 1,77 промила. „Вината за инцидента си е изцяло моя. Със съпругата бяхме на годеж на племенница в с. Паволче. Планирано бе да останем да преспим при роднини. Към полунощ на тържеството, най-вероятно заради алкохола, се скарахме с близките си. Знам, че не трябваше да сядам пил зад волана, но бях афектиран от разправията и реших посред нощ да си тръгнем за дома в козлодуйското село Хърлец”, разказа пред „Преса” Явор Кръстев.

Водещи новини

Още новини