Автоджамбазите с нова схема за кражба на луксозни коли (видео)

share

Автокрадците са намерили нов начин за кражба на луксозни автомобили, които имат последни модели защита. Колите се крадат за няколко секунди, без да се разбиват. Това става със специални устройства-компютри.

Това разказа в сутрешния блок на БНТ журналистът Слави Ангелов. Той разкри последната схема за кражба на автомобили. Тези устройства струват 25 000 евро и се продават свободно в интернет. Само с един откраднат луксозен джип, автоджамбазите са си избили парите. Тези машинки приемат сигнал от ключовете на последните модели автомобили и после крадците безпрепятствено отнемат колата, каза още Ангелов, като думите му бяха подкрепени и от видеоматериал. В него се видя жена, която паркира луксозния си джип "Инфинити" пред хранителен магазин и влиза вътре. Автокрадецът я последва и в продължение на няколко минути я следваше между щандовете. Машинката прие сигнала от ключа на джипа, като впоследствие този сигнал е предаден на помощника на крадеца, който чакаше отвън и напълно безпроблемно влезе в колата. Записът беше от охранителните камери на магазина.

В момента в София на нощ се крадат по около 5-6 коли, а в страната по 15. Най-лошото е, че тези автомобили не могат да бъдат намерени. Те се изпращат в Сирия, бившите съветски републики и шансовете да бъдат открити са нулеви. На тези коли им се правят двойници. Схемите са няколко и си зависи от самите крадци, обясни още журналистът. Големият проблем е, че крадците следят всяка една техническа новост и намират начин да се справят с нея, а депутатите и експертите ни, са застинали в късния социализъм. Говоря за Наказателния кодекс, който е от тези години и не е променян. Това помага много на автокрадците. Повечето коли се крадат по поръчка, добави още Ангелов.

Водещи новини

Още новини