Разбиха група автокрадци в Каспичан

  • 20 ноември 2011 15:04

  • 2510
  • 0
Разбиха група автокрадци в Каспичан
© Булфото

След активни оперативно-издирвателни мероприятия служители на Районно управление „Полиция”-Шумен и участък „Полиция”–Каспичан задържаха четири лица, съпричастни към три кражби на моторни превозни средства и множество кражби на вещи и части от автомобили, като деянията са осъществени в различно съучастие. Това съобщи на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-Шумен комисар Любомир Христов.

В края на октомври и началото на ноември са получени сигнали за противозаконно отнети „Фолксваген”, с шуменска регистрация, паркиран на ул. „Априлско въстание” и „Рено Туинго”, с шуменска регистрация, паркиран на ул. „Ген. Драгомиров” в Шумен. На 17 ноември в Районно управление „Полиция”–Шумен са доведени 19-годишният А.А., от гр. Каспичан, регистриран за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, 19-годишният Д.Д., от Шумен, 19-годишният Т.Х., от Шумен, криминално проявен, осъждан за противозаконно отнемане на мотопед „Хонда”, а на 18 ноември – и 21-годишният В.Г., от гр. Каспичан, осъден за същата кражба. Четиримата са задържани за 24 часа.

На 17 и 18 ноември са извършени редица процесуално-следствени действия. В гараж на ул. „Мадарски конник” в гр. Каспичан е намерен лекият автомобил „Рено Туинго”, отнет в Шумен от А.А. и Д.Д. С протокол за доброволно предаване е иззет DVD плеър от „Рено”-то, който е бил монтиран в автомобила на бащата на А.А. Установено е още, че за сумата от 200 лева 19-годишният Т.Х. и 21-годишният В.Г. са продали в Нови пазар за разкомплектоване лек автомобил „Ситроен”, с шуменска регистрация, противозаконно отнет през август от ул. „Васил Левски” в Шумен.

При извършено претърсване в дома на родителите на В.Г., на ул. „Панайот Волов” в Касипчан са иззети регистрационни табели, ауспух и газова бутилка, демонтирани от автомобила. От дома на Д.Д. на ул. „Септемврийско въстание” в Шумен са иззети аксесоари, отнети през октомври от „Фолксваген Голф”, паркиран на ул. „Самара” в Шумен, а от свидетел - рибарски принадлежности, намирали се в автомобила. Изяснено е, че кражбата на вещите е извършена от А.А.

При претърсване в частен имот в с. Салманово са намерени двигател, скоростна кутия, преден капак, окачване и две врати от „Фолксваген Голф”, който е бил продаден за разкомплектоване. Изяснено е, че съпричастни към деянието са Т.Х., 19-годишният Д.А., от Каспичан, който не е криминално проявен, и А.А. Лекият автомобил е противазаконно отнет от ул. „Априлско въстание” в Шумен. От личния автомобил на А.А. са иззети тонколони, които са откраднати през октомври от „Фолксваген”, паркиран на ул. „Ген. Скобелев” в Шумен. При извършените претърсвания в домовете на лицата са открити и други вещи, чийто произход се изяснява.

С постановление на Районна прокуратура-Шумен А.А. и Т.Х. са задържани за 72 часа и са приведени в Областна служба „Изпълнения на наказанията” сектор „Арести”-Шумен. Ще бъде внесено искане в Районен съд-Шумен за налагане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

Работата по образуваните досъдебни производства продължава.

Последвайте канала на

2510 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини