Иззеха 175 кг контрабанден тютюн

share

Столични полицаи иззеха 175 кг контрабанден тютюн, съобщиха от пресцентъра на МВР. До реализация се стигнало, след подаден сигнал от гранични полицаи.

На автомагистрала „Хемус”, в района на пътен възел Яна, автопатрул на сектор „Охрана на главни пътища и автомагистрали" - СДВР спрял за проверка лек автомобил „Фолксваген Пасат” със софийска регистрация. Колата била управлявана от К.Н. /55 г./, от София, с криминални регистрации в полицията за шофиране след употреба на алкохол. В автомобила пътували още А.Д. /50 г./, от София, криминално регистриран за наркотици и 28-годишната Д.К. от с. Нова махала, обл. Пазарджик.

При извършената проверка в колата полицаите открили голямо количество нарязан тютюн без акцизен бандерол. Последвало претърсване на адрес в столичния кв. "Драгалевци", откъдето служителите на реда иззели още тютюн, машина за рязане на тютюн, електронна везна и други принадлежности, свързани с рязане и обработка на тютюн. Количеството на иззетата акцизна стока е около 175 кг.

Тримата били задържани с полицейска мярка за 24 часа. Образувано е досъдебно производство. След доклад на материалите по случая в Софийска районна прокуратура на тримата са им повдигнати обвинения за престъпление по чл. 234, ал.1 от НК. На двамата мъже мярката им била удължена за 72 часа, а на Д.К. била наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 1000 лева.

Работата по случая продължава.

Водещи новини

Още новини