Зимнина подпали крумовградското село Багрилци

share

54-годишна жена предизвика пожар при подготовка варене на зимнина в крумовградското село Багрилци, съобщиха от ОД на МВР - Кърджали.

Жената оставила без наблюдение открито огнище и прехвръкнали искри подпалили сухи треви в близост. Огънят бързо обхванал около 50 декара сухи треви и храсти и 5 декара гора. 8 пожарникари от звеното в Крумовград, подкрепени от 20 местни жители и 9 служители на Горското стопанство са потушили пламъците, преди да бъдат нанесени материални щети. На жената, причинила пожара, е съставен акт.

Екип на службата в Крумовград е гасил пожар в землището на село Рогач. Човешка небрежност е причина за произшествието, при което са изгорели един декар сухи треви. Още 25 декара сухи треви са изгорели в землището на село Перперек същия ден. Екип на пожарното звено в Кърджали е потушил пламъците. Отново след човешка небрежност е горял гробищният парк в Момчилград. Огънят е обхванал около половин декар площ, преди да бъде потушен от екип на звеното в града. Няма нанесени материални щети.

Водещи новини

Още новини