Сливенски полицаи иззеха 4000 стека контрабандни цигари

Булфото
share

Полиции от Областната дирекция на МВР-Сливен задържаха почти 4000 стека контрабандни цигари, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Вчера служители на сектор “Противодействие на икономическата престъпност”, отдел "Криминална полиция" в ОДМВР–Сливен предприели операция срещу разпространяването на цигари без акцизен бандерол.

Задържани са членовете на организирана престъпна група, действала на територията на градовете Сливен, София, Твърдица, Нова Загора, Стара Загора, Бургас и Ямбол. В хода на акцията, в момент на транспортиране на цигари без бандерол, в индустриалната част на Нова Загора са задържани ръководителят на групата М. М. на 50 години, осъждан за престъпление по чл. 234 от НК с постановена условна присъда от 9 месеца, и съучастниците му К.П. на 32 години и П.Б. на 47 години, криминално проявен, осъждан по чл.209 НК, и тримата от Твърдица.

Цигарите били натоварени в товарен автомобил “Мерцедес Спринтер” със софийска регистрация. При извършените процесуално-следствени действия, в „Мерцедес”-а са намерени и иззети общо 25 000 кутии (500 000 къса) цигари без бандерол.

При последвалата оперативна работа криминалистите установили местоположението на склад в Индустриалната зона на Нова Загора, нает от П.Б. В помещението са намерени още 12 660 кутии (253 200 къса) цигари без бандерол. Образувано е досъдебно производство.

Тримата ще останат в ареста 24 часа. Работата по изясняване и документиране на цялостната престъпна дейност на групата продължава.

Водещи новини

Още новини