Митничари хванаха тапициран камион с контрабандни цигари

  • 17 август 2011 13:07

  • 792
  • 0
Митничари хванаха тапициран камион с контрабандни цигари
©

Близо половин милион къса контрабандни цигари бяха открити от митническите служители на Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници”. Тази нощ митническите служители на МП „Капитан Андреево” са селектирали за проверка по метода анализ на риска лекотоварен камион „Мерцедес” с немска регистрация, пътуващ от Турция за Германия.

Шофьорът е 41-годишен арменски гражданин с инициали П. Г., с адресна регистрация в Германия. Още при визуалния оглед митничарите са засекли несъответствие между вътрешния и външния обем на превозното средство. При извършената щателна митническа проверка става ясно, че буквално всички стени на камиона са двойни и „тапицирани” с цигари. В специално изградените тайници в двете странични стени, челната стена и тавана, митническите служители откриват 23 900 кутии цигари (478 000 къса), всички с арменски бандерол.


Това е поредният осуетен от митническите служители опит за влизане в страната на „тапицирано” с контрабандни цигари превозно средство. Прави впечатление обаче, че този път цигарите се движат по международен контрабанден канал и най-вероятно са предназначени за немския пазар. Предполага се, че контрабандистите вече „тестват” маршрути, по които да вкарват цигари в Германия, където след четири месеца предстои ново увеличение на акцизите на тютюневите изделия.

По-рано митническите служители на Капитан Андреево откриха по метода на анализ на риска при щателни митнически проверки 9477 кутии или 189 540 къса цигари и 17,9 килограма тютюн. Освен това от преминаващи са задържани 12 258 кутии или 245 160 къса цигари и 2,4 килограма тютюн, тъй като са превишавали количествата за безмитен внос.

Последвайте канала на

Десислава Станева
792 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини