Мъж от Катуница опита да продаде спирт на митничари

share

Митническите служители от Пловдив са задържали 156 литра етилов спирт без документи, който жител на село Катуница опитал да продаде на митничарите. Спиртът, разпределен в пластмасови туби, е задържан в Митница Пловдив.

Незаконно съоръжение за дестилиране на плодови и гроздови джибри откриха още служители на Митница Пловдив. В периода, когато всички казани за изваряване на ракия работят с пълен капацитет, служителите от Митница Пловдив извършват ежедневни проверки на такива обекти.

При проверка в „ракиджийница” до гр. Сопот, митническите служители установяват, че обектът работи с пълна сила, като освен описаните в разрешението два казана с общ обем 1000 л, с плодови джибри са пълни още два казана със същия капацитет, всички в процес на извършване на дестилация.

Освен, че обектът работи с по-висок от законно допустимия капацитет, служителите установили, че не се издават необходимите документи за начисляване на дължимия акциз, а лицето го стопанисва незаконно, тъй като няма нищо общо с фирмата, на която е издадено разрешението.

Всички установени акцизни нарушения ще бъдат санкционерани по законния ред, а четирите казана са иззети и оставени на съхранение в склада на митницата.

Водещи новини

Още новини