Варненски бизнесмен мина през крака на полицай с мерцедеса си

share

51-годишният бизнесмен Венцислав Дорелов е блъснал полицай и минал през крака му. Срещу него е образувано разследване от варненската районна прокуратура, съобщава "Днес+" .

Инцидентът станал в района на Делфинариума, където Дорелов умишлено блъснал с мерцедеса си полицай, като преминал през ходилото на униформения със задната си лява гума.

Престъплението е извършено по хулигански подбуди, а потърпевшият е с лека телесна повреда, посочват от прокуратурата. Наказанието, което очаква Дорелов, ако бъде доказана вината му, е до 3 г. лишаване от свобода. В момента бизнесменът е с мярка за неотклонение - парична гаранция в размер на 2000 лв.

Ето и официалното съобщение от ОДМВР-Варна по случая: "Вчера по обед, към 12:15 ч. водач на лека кола "Мерцедес С250" паркирал автомобила си в тревните площи на бул. "Кн. Борис Първи". Полицейски служител от група "Общинска полиция" се легитимирал и опитал да направи забележка на шофьора, но той не му обърнал внимание. Полицаят му поискал документите, той обаче го наругал, затворил стъклото на колата и потеглил, минал със задната лява гума през дясното му стъпало и се отдалечил към Златни пясъци. Автомобилът незабавно е обявен за издирване и малко след 12,30 часа е установен във Варна, а по-късно е задържан и водачът - В. С. /51 г./, от областния град. Материалите по случая са докладвани на прокурор, образувано е досъдебно производство, на извършителя е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция". За нарушенията на Закона за движение по пътищата водачът В. Д. е санкциониран по административен ред".

Водещи новини

Още новини