Ураганът "Оскар" стигна сушата на Бахамските острови

  • 20 октомври 2024 14:34

  • 664
  • 1
Ураганът "Оскар" стигна сушата на Бахамските острови
© pixabay

Ураганът "Оскар" стигна сушата на островите Инагуа в басейна на Бахамските острови и се очаква следобед да достигне до Гуантанамо или Олгин в Куба, съобщи американският Национален център по ураганите, цитиран от БТА.

В момента "Оскар" се намира на около 241 км на изток-североизток от Гуантанамо, като ветровете му достигат максимална скорост 130 км/час.

Според Националния център по ураганите силата на "Оскар" ще отслабне, след като стигне североизточния бряг на Куба, но все пак може да предизвика тропическа буря, когато се придвижи на север от Куба утре вечер и мине през централните Бахамски острови във вторник.

Има 90% вероятност от циклон край югоизточните Бахамски острови

"Оскар" се приближава до сушата в момент, в който Куба се бори да възстанови електрозахранването си след най-тежкото криса с прекъсвания на тока от години насам.  

Правителството на Бахамските острови промени предупреждението си за ураган за островите Търкс и Кайкос на предупреждение за тропическа буря, съобщиха от центъра.

Предупрежденията за ураган за югоизточните Бахамски острови, северното крайбрежие на кубинските провинции Олгин, Гуантанамо и Тунас все още са в сила.

Ураганът "Оскар" се формира вчера край бреговете на Бахамите и през нощта премина покрай островите Търкс и Кайкос на юг, предаде АП. 

Филип Пейпин от Националния център за ураганите заяви, че е било донякъде неочаквано "Оскар" да се превърне в ураган.

Часове по-рано тропическата буря "Надин" се формира край южното карибско крайбрежие на Мексико, като донесе проливни дъждове и условия за тропическа буря в части от Белиз и полуостров Юкатан. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
664 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.10.20 | 18:09

1
ГАРАНТИРАНО: За 21 дни ще пpавите жecток ceкc като пopнoзвeздa - ще увеличите тpайно пeниcа си със 7 см и ще започнете да полyчавате epeкция за 3 сeкунди (твъpда като стoмaна, кoлкoто дълго иcкате), пpoчетете повече тук---> use.my/menstill

Добави коментар

Водещи новини