Брендо: Близък до мен човек поръча отвличането на Лара

share

Кокаиновият бос Евелин Банев-Брендо е имал подозрения, че дъщеричката му Лара е била отвлечена по поръчка на човек, който е близък до него и семейството му, научи сензационно "Всеки ден" от лица, приближени до гангстера.

Както вече стана ясно, топ мафиотът ще излезе до дни на свобода и първата му работа ще бъде да разнищи от А до Я случая с похищението на детето си. Брендо се е заклел, че последствия за авторите на бруталните престъпления при всички положения ще има, защото те са нарушили основното неписано правило в мафията - никога да не се закачат деца.

Че се задават кървави събития са категорични и спецполицаи, с които "Всеки ден" разговаря. Ченгетата разкриха, че е много вероятно Банев да достигне до похитителите преди тях. Пътят за това беше широко открит пред гангстера, след като в понеделник състав на Софийският градски съд (СГС) отмени мярката му за неотклонение от задържане под стража в домашен арест.

В мотивите си магистратите казват, че опасността от откриване на Банев е намаляла в сравнение с тази през 2012 г., както и че нямало вариант да извърши ново престъпление. Решението им обаче не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативния съд в седемдневен срок. Очаква се по-висшата съдебна инстанция да потвърди решението на колегите си.

В службите имало оперативна информация, според която мафиотът е поръчал на свои хора да разнищят случаят с Лара още от деня на отвличането на момиченцето. Заповедта, която е издал гласяла, след като открият извършителите да не правят нищо, защото искал лично да се заеме с тях. В ъндърграунд средите е публична тайна, че Брендо не използва наемни килъри, а сам си върши работата.

На негово име се преписват няколко убийства, сред които е и това на баджанака му Константин Дишлиев.

Лара Банева беше отвлечена на 5 март 2013 г. пред дома си в столичния квартал Бояна. Нападателите стреляха срещу бодигарда й и я напъхаха в джип "БМВ Х6". Момиченцето беше държано 47 дни в плен, скрито в тайно имение в планината. Точното място и къщата до ден днешен не са установени.

Водещи новини

Още новини