Отмениха домашния арест на Брендо, остава в ареста

  • 01 октомври 2013 12:34

  • 3301
  • 1
Отмениха домашния арест на Брендо, остава в ареста
©

Евелин Банев - Брендо остава в ареста. Софийският апелативен съд отмени днес определението на СГС, с което на Брендо му бе наложена мярка за неотклонение "домашен арест", съобщава "Правен свят".

Според САС определението на СГС е неправилно и незаконосъобразно, защото на този етап няма основания за изменение на мярката на Банев. Не е намаляла и опасността той да се укрие, нито са настъпили някакви нови обстоятелства, които да налагат промяна на мярката му.

"Тежестта на обвинението по конкретното дело срещу Банев, организацията и начинът на извършване на престъплението, както и широкият кръг засегнати обществени отношения налагат извода, че съществува очевиден и съществен риск той да извърши ново престъпление при промяна а мярката", пише в определението на САС.

Според апелативните съдии Снежана Душкова, Надежда Трифонова и Иван Стойчев към момента срокът на задържането на Брендо е разумен като се има предвид предмета и сложността на делото.

Определението на САС не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Novini.bg
3301 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Асан

2013.10.04 | 02:18

1
Малко е платил,ще се откупи копелето с нашето правораздаване се чудя още ли не е с пластична операция,на някой екзотичен кът.

Добави коментар

Водещи новини