Още един миньор почина в Ораново

Булфото
share

Около 07.30 часа тази сутрин е станал пореден нов смъртен случай в рудник Ораново, предаде БНТ. Става дума за нещастен случай, а не за трудова злополука.

Починалият е един от работниците в мината. Предполага се, че е загинал от сърдечен удар. Мъжът се казва Асен Грънчаров и е на 49 години, от Благоевград.

Информацията потвърди официално началникът на миньорите от първата смяна и шефът на рудника Валери Манов. „Бил е първа смяна. Това е един от работниците, спомагателните. Прилошава му, свлича се, както си стоял прав. Опитали се да му помогнат, да му направят масаж, да го наплискат с вода, но пристигналият лекарски екип е констатирал смъртта на човека. Всичко това се случва около 7,30 часа“, каза Манов.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев пътува към рудник "Ораново", съобщиха от пресццентъра на министерството на икономиката и енергетика.

Работата по търсенето на двамата затрупани миньори в рудник „Ораново” в Симитли продължава, каза Георги Пармаков, директор на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" – Благоевград. Към момента работата в рудника напредва, спасителните екипи продължават да чистят. Все още не е ясно колко работа остава, тъй като трябва да излезе снощната смяна от рудника, която да даде повече информация. Двамата миньори Николай Михайлов и Иван Лазаров бяха затрупани в рудник „Ораново” на 16 юли.

Водещи новини

Още новини