Откриха мъж с куршум в главата

share

Бивш главен инженер на „Мини Бобов дол” е намерен с пръснат череп от огнестрелно оръжие в апартамента си в Джельовата махала в Бобов дол. Не е ясно кога точно е прострелян Борис Атанасов, тъй като трупът е намерен полуразложен, съобщава Struma.bg.

55-годишният пенсионер от „Мини Бобов дол”, където е бил главен инженер, последно е работил като пазач на строящия се амфитеатър в миньорския град, въпреки че получавал тавана - 740 лв. пенсия месечно. Въпреки това теглил кредити от банки и вземал частни заеми от миньори, които не е успявал да погаси напоследък, непрекъснато го търсели различни хора да си искат парите, банките също го притискали. Версията, която се разнася в Джельовата махала, е, че Борис Атанасов е убит от хора, на които не се е издължил. Не е изключено и да става въпрос за самоубийство.

Последните 4 дни Борис Атанасов не се явил на работа на строителния обект на амфитеатъра. От фирмата отишли в дома му да го търсят, срещнали се със съседите му от 2-ия етаж, които им съобщили, че от няколко дни се усеща лоша миризма от апартамента на Атанасов. Тогава решили да извикат полиция.

На място пристигнали бобовдолски полицаи, които заедно със съседите и колегите на Атанасов влезли в жилището и били потресени от гледката. Атанасов лежал проснат на пода с тежка черепна травма от огнестрелно оръжие. Тялото му било започнало да се разлага. Първото, което направило впечатление, е, че липсват златните му накити по ръцете и врата. Починалият мъж имал много златни пръстени и ланци, които тежали 200 грама, както самият той твърдял. Полицаите иззели от дома му законно притежавана пушка, която ще бъде подложена на експертиза, тъй като може да се окаже, че Борис Атанасов се е самоубил.

Водещи новини

Още новини