Ексвоенен се барикадира в дома си, заплашва съседи с убийства

share

85-годишен бивш военен се барикадира в дома си в Бургас, вдигайки на крак полиция, Гражданска защита и Спешна помощ, съобщава „Флагман".

Някогашният капитан първи ранг инж. Иван Кънев буквално освирепял и започнал да заплашва, че ще убива и коли наред всичките си съседи в комплекс "Зорница", бл.5. Хората от блока веднага сигнализирали в полицията. Пристигналият служител на реда, вероятно подценил ситуацията и опитал сам да хване 85-годишния пенсионер. Той обаче имал нож и прорязал дясната ръка на полицая.

Наложило се да бъде мобилизиран още един полицейски екип и "Гражданска защита". С щитове и маски полицейски екип се засилил към четвъртия етаж на бл.5, за да извади оттам възрастния мъж. Те разбиват вратата, обезоръжават стареца. Лекар веднага му бие успокоително и Кънев е изведен на носилка пред тълпата, гледаща с удивление екшъна.

Според съседи на Иван Кънев жена му била бивша медицинска сестра, но починала преди време. Той имал две деца в Англия. Докато бил на редовна военна служба военният инженер също създавал проблеми с редовните си скандали.

Състоянието на Кънев се влошило след смъртта на жена му. Той бил агресивен, проявил и склонност към събиране на всякакви боклуци в жилището си. Събраните боклуци образували огромна купчина, заемаща цялото пространство на стълбището между третия и петия етаж на блока. При това старецът не давал и дума да се отвори за изхвърлянето на боклуците и бил готов да влезе в бой с всеки, който посегне към събраните вещи.

Водещи новини

Още новини