Помляни автобуси след срещата между Левски и ЦСКА

share

65 души бяха задържани след футболната среща между отборите на Левски и ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски” в столицата.

Нанесени са материални щети на осем автобуса на градския транспорт и три трамвайни мотриси.

Около 20 фена на ФК Левски бяха свалени от автобус 72 при Испанската гимназия от полиция. Според първоначалната информация, фенове, които са се движили по тротоара покрай автобуса, са започнали да хвърлят предмети по автобуса, а пътуващи вътре други фенове са реагирали и са изпочупили стъклата. Няма пострадали пътници или случайни минувачи. Седем души са задържани заради инцидента. Изясняват се обстоятелствата около случая.

Изпочупен преди мача е бил автобус 204, както и още един автобус в района на Горубляне.

Преди и по време на футболната среща бяха задържани 58 души. Най-често причина за задържането на фенове е била носене на забранени предмети като боксове, ножове, маски, палки.

Агитката на футболен клуб ЦСКА беше задържана на стадиона около 20 минути след излизането на феновете на Левски, за да се избегнат сблъсъци. 20 души бяха задържани преди футболната среща в около 12:30 ч., когато полицията е предотвратила сбиване. 42 зрители са върнати преди мача заради употреба на алкохол.

По време на мача не е имало безредици на стадиона. Използвани са нерегламентирано пиротехнически изделия, но в малки количества.

Отборът на Левски победи ЦСКА с 2:1 в мач от 24-ия кръг на футболното първенство.

Водещи новини

Още новини