Безредици избухнаха по време на футболни мачове в Атина

  • 15 април 2013 06:43

  • 665
  • 0
Безредици избухнаха по време на футболни мачове в Атина
©

Масови безредици избухнаха в гръцката столица по време на мачовете от гръцката Суперлига Атлитики Еносис Константинуполеос (АЕК) - "Пантракикос" и "Панатинаикос” - "Олимпиакос”, съобщи РИА Новости, като се позова на местните телевизии.

Най-сериозни безредици имаше на Олимпийския стадион в Атина, където на прославения в миналото клуб АЕК беше нужна победа над скромния "Пантракикос”, за да избегне изпадането във втора дивизия. След като в 87-мата минута играчът на АЕК Маврудис Бугаидис вкара автогол, стотици разгневени хулигани от агитката на отбора се втурнаха към игралното поле и погнаха играчите. Последваха сблъсъци между полицията и феновете, в които бяха използвани светлинно-звукови гранати и сълзотворен газ. Не се съобщава за пострадали и задържани.

Съдията на мача Ставрос Трицонис след повече от час преговори с отборите отказа да продължи срещата. В резултат на това домакините (АЕК) трябва да получат техническа загуба с резултат 0-3, което ги лишава от техните шансове за по-нататъшно пребиваване в Суперлигата. На клуба също така може да се наложи глоба за хулиганските действия на феновете.

В другия мач от шампионата "Панатинаикос” не успя да победи своите противници от "Олимпиакос" и да си осигури място в Европейската лига. Мачът завърши с резултат 1-1. Преди мача стотици фенове замеряха полицията с камъни и "коктейли Молотов”. Феновете също така нанесоха побой на журналист от местна телевизия. Той е приет в болница със счупени ребра.

Последвайте канала на

Весела Найденова
665 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини