Полицаи и футболни фенове се биха в Будапеща

  • 23 март 2013 07:56

  • 1300
  • 1
Полицаи и футболни фенове се биха в Будапеща
©

Сблъсъци избухнаха снощи между привърженици на футболния отбор на Унгария и полицейски сили около стадион "Ференц Пушкаш" в Будапеща, където Унгария и Румъния завършиха наравно 2:2 в квалификационен мач за Мондиал 2014, предаде АФП.

След срещата, която беше без публика в наказание заради расистки и антисемитски инциденти при предишен мач между Унгария и Израел, петдесетина фенове хвърляха бутилки по полицаите, които отвърнаха със сълзотворен газ. Няколко души бяха задържани, а един запалянко с леки наранявания беше настанен в болница. По време на мача с Израел на 15 август унгарските привърженици скандираха обиди като "мръсни евреи", "Бухенвалд" и "Вива Мусолини", а по време на израелския химн демонстративно обърнаха гръб към терена.

Няколко хиляди души протестираха вчера преди мача против наказанието по призив на крайнодясната партия Йоббик. По време на демонстрацията участниците скандираха националистически лозунги и песни, подчертавайки солидарността си с унгарското малцинство от 1,2 млн. души в Румъния. В началото на мача демонстрантите се превърнаха в зрители, благодарение на прожектирането на мача на голям екран. В друга част на унгарската столица националната футболна асоциация организира прожекция, която привлече 4 000 зрители.

Последвайте канала на

БТА
1300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ГЛАС НАРОДЕН

2013.03.23 | 18:46

1
Ето народе, това са футболни хулигани, а не бедните ни окъсани деца, които излизат по улиците с мечти за по-добро бъдеще. Вие тях наричате хулигани, а както сами виждате, реалността е друга. Не наранявайте с оскърбителни думи собствените си рожби.

Добави коментар

Водещи новини