Брендо готвел бягство в Боливия

share

Кралят на кокаина Евелин Банев - Брендо е подготвял бягството си в Южна Америка, преди да бъде арестуван миналата пролет край Созопол и да бъде екстрадиран в Италия поискане на властите на Апенините, пише "Всеки ден". 

Според изданието наркотрафикантът се е усетил, че подготвят залавянето му, вероятно предупреден от своя къртица на висок пост в прокуратурата или в МВР. Затова Банев спешно се е свързал със свои партньори от Южна Америка с молба да бъде приютен временно в държавата, в която Интерпол и тамошните власти няма да му създават проблеми.

Първоначално Брендо планирал да се устрои в Парагвай, където поддържал солидни контакти с местен наркокартел. Те обаче не можели да му гарантират сигурността, тъй като миналата пролет тамошните власти обявили война на наркомафията, освен това в Парагвай имало и гангстери размирници. Затова било взето решение той да бъде покрит в Боливия, а от международен наркосиндикат дори обещали да му издействат и боливийски паспорт. В средата на март Брендо се е опитал да отлети със самолет за Боливия през Испания, но на летището в София не бил пуснат да се качи на самолета. Имало заповед да не напуска България, заради съдебен процес, който се води у нас за пране на пари.

Водещи новини

Още новини