Отложиха делото срещу Брендо за 18 март

  • 18 февруари 2013 11:50

  • 981
  • 1
Отложиха делото срещу Брендо за 18 март
©

Софийски градски съд отложи делото срещу Евелин Банев – Брендо във връзка с европейска заповед за арест за 18 март.

Делото е отложено заради липса на информация. Новата европейска заповед за арест на българския гражданин Евелин Банев - Брендо е издадена в Румъния. Заповедта е издадена на 5 февруари 2013 г. от съд в гр. Букурещ за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на наркотични и психотропни вещества - кокаин. Наркотиците са били трафикирани от Латинска Америка през пристанището на гр. Констанца за Румъния, Испания, Италия, Гърция и други дестинации. През 2011 г. българските граждани Е.Б. и Р.А, са организирали доставка в Румъния на 500 до 1000 килограма кокаин. Около 50 килограма от това количество са били доставени в гр. Букурещ.

Европейската мрежа за съдебно сътрудничество – Евроджъст ще реши как Брендо да бъде съден в Италия и Румъния, откъдето има издадени Европейски заповеди за арест.

Съдът счете за необходимо да бъде поискана повече информация, относно предаването на Брендо на Италианските власти, което ще стане на 27 февруари, колко време ще трябва да прекара в Италия, както и в какъв срок ще бъде върнат в България. Съдията Владимир Астарджиев обясни, че ще бъде поискана допълнителна информация и консултация от Европейската мрежа за съдебно сътрудничество – Евроджъст във връзка с решаване на конкуренцията между двете страни – Италия и Румъния. Следващото съдебно заседание, на което ще се гледа искането за екстрадиция от румънските власти, във връзка с Европейската заповед за арест, ще бъде на 18 март от 09:30 часа.

Последвайте канала на

981 1

Коментари 1

Добави коментар
97

2013.02.18 | 12:01

1
Тези долни продажници от съдебната система да се готвят ,те ще са следващите. даже са по-големи престъпници от политиците

Добави коментар

Водещи новини