Столичният КАТ регистрирал крадени коли срещу 6 бона

Булфото
share

Тарифата за прекарване на автомобил с нередовни документи през каналите на столичния КАТ е започвала от 3000 лева и е стигала до 6 бона, съобщава в. "Монитор".

Най-тънката тарифа вървяла, когато целта е била да се прекара кола, която не е крадена, но идва от трета страна и трябва да се спести плащането на голямо мито. За получаването на регистрация на задигната лимузина от ЕС сумата се умножавала по две. Средно между 5-6 хиляди лева излизало регистрирането на кола, която е обявена за издирване, и номерата на рамата и двигателя й са били пренабити. Това съобщиха пред „Монитор” разследващи, които разплитат схемите, въртени от държавните служители и катаджии.

В сряда в пункта влязоха агенти от Дирекция „Вътрешна сигурност” в МВР заедно с разследващ екип под наблюдението на спецпрокуратурата.

Очаква се във вторник заподозрените лица да се сдобият с обвинения.

Източници на вестника разкриха, че за посредници по регистрацията са използвани адвокати и нотариуси. Те познавали отлично работещите в КАТ и знаели в коя смяна и при кого могат да прекарат нередовна кола. Обикновено цената се определяла според посредника.

Засега разследващият екип е стигнал до трима замесени служители, но подозренията са, че в цялата схема са били въвлечени 14. В момента се проверява всеки от тях доколко е бил замесен в далаверата.

Водещи новини

Още новини