Бойко Борисов: Ще информираме колегите от ЕС за разследването на атентата в Бургас

булфото
share

Премиерът Бойко Борисов изрази готовност да информира своите колеги от Европейския съвет за хода на разследването на атентата на летището в Бургас, ако те пожелаят.

Това е наше вътрешно разследване, уточни той пред български журналисти в Брюксел. Трябваше да се съберат достатъчно доказателства, за да може да се говори със степен на вероятност, добави премиерът. Разчитаме много на ливанското правителство, на Канада, на Австралия и на всички, през чиито територии въпросните лица са преминали или стояли, допълни той. За тримата уличени извършители премиерът отбеляза, че са доказано свързани помежду си. Брънката, която липсваше, бе третият човек. ДНК на един от извършителите ми даде основание да позволя вече със степен на вероятност да се съобщи информацията, очаквана с месеци, заяви Борисов.

Както в Белия дом пред американския президент Барак Обама, така и в Лондон, в присъствието на премиера Дейвид Камерън, съм казал, че докато няма доказателства, които по добър начин да показват цялата схема на движение, не бих дори коментирал, уточни министър-председателят.

Водещи новини

Още новини