Спипаха крадци, точели гориво от сонда

share

Полицаи засякоха крадци източвали гориво от сонда в землището на село Хайредин.

Вчера около 08:45 часа, между селата Крива бара и Хайредин, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил „Хюндай", управляван от Б.И./42г./ от гр. Козлодуй. В автомобила пътували още четирима мъже - трима от гр.Козлодуй и един от село Бутан. На същото място е спрян за проверка и автомобил „Пежо", който се движел непосредствено след първата кола. „Пежо"-то било управлявано от Х.Н./52г./ от с. Крушовица, а в него пътувал и В.В./32г./ от гр. Мизия.

В багажника на лекия автомобил „Пежо" са открити 4 пластмасови съда с вместимост от по 220 литра, съдържащи общо 800 литра течност- кондензатно гориво, помпа и маркуч. Установено е, че горивото е източено от сонда в землището на село Хайредин. Автомобилите и горивото са иззети.

Същия ден при полицейска проверка в къщата на М.А./54г./ в село Крушовица, служителите са открили множество пластмасови и метални съдове съдържащи общо 5 600 литра кондензатно гориво. Лицето М.А. е криминално проявено, осъждано за кражби и грабеж. Образувано е дознание.

Водещи новини

Още новини