Двама мъже бяха задържани при сделка с антични монети

share

Шест антични монети с голяма културно-историческа стойност бяха иззети при специализирана полицейска операция, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Реализацията е осъществена в Пловдив на 8 януари от служители на секторите „Противодействие на криминалната престъпност” и „Специализирани полицейски сили” при ОДМВР-Пловдив, ГД ”Национална полиция” и ОДМВР-Бургас. Тогава на паркинг на бул.”6-ти септември” са били заловени Нено Костов, известен като Императора, /42 г./ от Хисаря, и Атанас Тодоров /35 г./ от Карнобат в момент на извършване на незаконни сделки с културно-исторически ценности.

Нено Костов, известен като Императора на древния град,

Шестте монети от бял метал били намерени по време на извършения на място оглед и при обиска на двамата мъже. При последвалото претърсване от дома на А.Т. в Карнобат са иззети други 10 антични монети и метал-детектор.

Двамата мъже, които са известни на полицията, са задържани в ареста за 72 часа. Работата по случая продължава група при сектор „Противодействие на криминалната престъпност” при ОДМВР-Пловдив под ръководството на Окръжна прокуратура-Пловдив.

Водещи новини

Още новини