Побоят в столичния мол бил планиран

share

Сбиването в "Сити център София" между фенове на ЦСКА и "Локомотив", което стана след футболна среща вчера, е било планирано. Това смята управителят на мола Христо Иванов, пише "Дневник".

"Сити център София" не толерира подобно хулиганско поведение не само на територията на търговския център, а където и да било другаде", се казва в позицията на управителя. В нея се уточнява, че "това, което се вижда на охранителните ни камери, е как група от 23-25 младежи влизат през централния вход на мола в 16:53 ч. Почти всички носят качулки или шапки. Качват се на ескалаторите и отиват на ниво 2, където се намира зоната за хранене. Групата не отива на касите, за да поръча, а се разпръсва и оглежда масите. В 16:55 часа младежите нападат други, които се хранят. Суматохата настъпва буквално за 15 секунди, след което нападателите напускат по пътя, по който са дошли. В 16:56 часа – излизат от сградата на "Сити центъра".

Според Иванов реакцията на охраната на мола в случая е била съвсем адекватна - веднага е подаден сигнал и полицията пристига десет минути по-късно, а Бърза помощ - след около 25 мин. На пострадалите е оказана помощ.

Записите от охранителните камери на мола са предадени официално на полицията.

МВР започна разпити на свидетели, за да установи самоличността на вандалите. До момента няма задържани за побоя.

Водещи новини

Още новини