18-годишно момиче е изнасилено в Шумен

share

18-годишно момиче е изнасилено в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Вчера около обяд в Районно управление „Полиция”-Шумен 18-годишно момиче е подало сигнал, че предната вечер е била с приятеля си на гости в жилището на 38-годишния Н.Н. на ул. „Северна” в Шумен.

След употреба на алкохол домакинът заплашил с нож приятеля на момичето Д.М. на 34 години и го заключил в една от стаите на жилището. След като заплашил и с нож 18-годишното момиче се съвкупил с нея без съгласието й. На сутринта Н.Н изгонил от жилището си момичето и приятеля й.

След незабавно проведените оперативно-издирвателни действия извършителят е установен и задържан. За извършено престъпление по чл. 152 ал1 т.2 от НК е образувано досъдебно производство. На задържания е взета 72-часова мярка „задържане под стража”.

Н.Н. е криминално проявен. Има криминалистически регистрации за кражби, нанесени телесни повреди. В момента изтърпява наказание „пробация” за кражба на метални вещи от гараж. Наказанието му е влязло в сила в средата на месец август тази година.

Водещи новини

Още новини