Министър Мундров: С наближаването на изборите се увеличават хакерските атаки

  • 17 май 2024 08:13

  • 516
  • 3
Министър Мундров: С наближаването на изборите се увеличават хакерските атаки
© Кадър - БНТ

Хакерски атаки и в момента и с наближаването на изборите се увеличават. Това каза в сутрешния блок на БНТ служебният министър на електронното управление Валентин МундровВалентин МундровВалентин Мундров е назначен за министър на електронното управление в служебния кабинет с.

Министърът определи ръстът на кибератаките като новото нормално. "Практически това, което може да направим, е да се защитаваме. Ние сме предприели абсолютно всички мерки, за да съумеем да се защитим по такъв начин, че да не бъдем пробити", заяви министърът.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 783

Първан Симеонов: Тези, които се рисуват като тикви, пудели и прасета трудно ще направят коалиция след изборите

Мундров обясни, че атаките идват от спонсорирани групи от различни държави.

Той не каза директно, дали атаките идват от Русия, но на въпрос дали идват от там, той отговори: "Нека да кажем от страни извън ЕС".  По думите му моделите на атака са различни - единият цели да събори даден сайт, за да не може да се предоставя услуга, но има и такива атаки, чиято цел е да бъдат извлечени данни.


 

Последвайте канала на

Калина Христова
516 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 06:02

3
❤️ Г­­­о­р­­е­­щ­и­­ ­­м­­­о­­­м­­и­­­ч­­е­т­­а­­ ­в­­и­­­ ­о­­­ч­­­а­­к­­в­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­8­­.­­F­­U­­­N

2024.05.17 | 09:24

2
Целият свят мрази русия заради агресията и към Украйна и другите и съседи! Цяла България мрази ПП Възраждане и Костадин Костадинов- Копейкин! Който си купи къща и нова кола със народа пара!

2024.05.17 | 09:18

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини