Във Велико Търново бяха доставени 200 000 бюлетини

Novini.bg/ Canva
share

При засилена полицейска охрана в областната управа във Велико Търново бяха доставени 200 000 бюлетини и изборните книжа за десетте общини за вота на 27 октомври. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 369

Получените бюлетини са с 20 000 по-малко от поисканите с решение от Районната избирателна комисия. Няма основание за притеснения, посочи за БНР Йоана Иванова, секретар на РИК - Велико Търново:

"Съгласно Изборния кодекс, винаги се предвижда резерв от 10%, така че това е напълно достатъчен брой бюлетини. Няма никакво притеснение относно възможността на избирателите да упражнят своя вот".

При засилени мерки за сигурност бюлетините и изборните книжа ще се съхраняват в подземията на областната управа, посочи областният управител Ивайло Здравков:

"Помещенията са със СОТ, с жива охрана, има назначен технически екип в Областна администрация".

Изтича срокът за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват екзитпол

В деня за размисъл ще бъдат доставени 314 машини за гласуване.

Районната избирателна комисия продължава със смените на изборните състави по искане на политическите партии. Произнесла се е по няколко сигнала за нарушения по неправомерна плакатна агитация, посочи Иванова.

Сигналът до прокуратурата с данни за извършено престъпление е за неправоверна агитация с боядисване на мостове на Южния пътен възел във Велико Търново. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 369

Водещи новини

Още новини