Джевдет Чакъров за арестите на членове на ДПС: Ще предложим отмяна на изборите

Булфото, архив
share

Това, което се случва в страната ни, е безпрецедентно по време на предизборна кампания. Така Джевдет Чакъров, председател на ДПС от фракцията около Ахмед Доган, коментира в Хасково арестите на депутата Джейхан Ибрямов и на кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 172

Чакъров се включи в протеста пред Съдебната палата в Хасково, където днес се гледа мярката на Искендер. „Това може да се изрази с една дума – „репресия“. Виждат се действията на завладяната държава“, коментира Чакъров.

Той обяви, че заради напрежението фракцията на ДПС около Ахмед Доган ще поиска отмяна на изборите. Тепърва ще се консултират с юристи и конституционалисти.

Председателят на ДПС се надява въпросът да бъде поставен и на заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) при президента Румен Радев в петък.

Джейхан Ибрямов бил задържан на паркинга на голяма търговска верига

Джевдет Чакъров не може да присъства на КСНС, защото не членува в парламентарна група.  „Хората ни се обаждат от цялата страна, готови са за протести. Ситуацията не е за подценяване. Призоваваме хората към мирни и демократични действия, но хората са притеснени и да се надяваме, че редът ще бъде опазен“, предупреди Чакъров.

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер, сина му Али Али и техника в общината Байрям Иляз са в следствения арест от 20 септември. Обвинени са за организирана престъпна група, извършила злоупотреби с евросредства от Държавен фонд „Земеделие“. Депутатът и кандидат за народен представител Джейхан Ибрямов беше арестуван вчера. Твърди, се, че у него са открити белязани пари. Прокуратурата поиска сваляне на имунитета му. 

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 172

Водещи новини

Още новини